פקונדו סלבוצקי הוא מוריד גשם. מי שפותח קבוצות ילדים חדשות עם הקפה של הבוקר ולא חשובים התנאים. המלחמה רק המחישה זאת: ״היינו צריכים לעבור מאשקלון. מצאתי משפחה מכוכב יאיר שתארח אותנו. ניסיתי להכנס שם ולא הצלחתי אז הלכתי לכפר סבא ושם פתחתי קבוצה. עכשיו כשחזרתי לאשקלון נתתי את הקבוצה למדריך אחר״.
*
אימון הוא רק תרומה אחת שלו לרוגבי באשקלון ובמדינה – מרמת השטח עד הרמה הבכירה. בגיל 36, נשוי לאביגיל ואב ל-4, הוא עדיין כוח חשוב במגרש. חלק מהתכניות של נמרוד קפלן, מאמן נבחרת מרכז, לטורניר האזורי הקרוב.
אבל את התרומה האמיתית שלו תראו בשנים שיגיעו. אשקלון מככבת עכשיו במספרי משתתפים בטאג-רוגבי עם יותר מ-100 ילדים במסגרת 11 קבוצות משבעה בתי ספר שונים. כולם בגילאי 11 עד 14.
איך מביאים ילדים לרוגבי במדינה שהיא כדורגל וכדורגל וקצת כדורסל?
״תראה.. זה קשה. אבל אני מסתכל על ילדים שאולי בהתחלה אין להם בטחון. אולי הם לא טובים מספיק באימונים של כדורגל וכדורסל. אתה נותן להם משהו חדש, נותן להם בטחון. בשנה שעברה היו לי שש קבוצות. היום יש 11. זה רק בתוך שנה״
איך אתה יוצר התלהבות כזו? לענף אין חשיפה, אין כוכבי רוגבי ידועים בישראל
״עניין של השקעה. אני למשל פותח קבוצות של ווטסאפ ושולח להם כל הזמן סרטונים. הרבה סרטונים על הערכים של הרוגבי, כבוד, משמעת, הכנה לחיים. סרטונים של הדרכה. כמובן גם סרטונים כמו האול-בלקס ושחקני עילית ומהלכי רוגבי מדהימים מהעולם. סרטונים של מוטיבציה״.
כמה מהם ימשיכו לרוגבי מגע?
״צריך להיות ריאליים. תמיד זה יהיה אחוז לא גדול כי באופן טבעי מפחדים ממגע. אבל טאג רוגבי עושה הרבה מאד להתמודד עם הסיפור. הילד משתפר, מקבל בטחון ואז הוא מחפש את השלב הבא״.
איך עושים את המעבר?
״הדרך שאני עושה את זה היא שאני מזמין את הילד לאימון או שניים ללא תשלום. אחר כך אם לא מתאים לו הוא לא ימשיך. אוהב את זה – ממשיך. לא אוהב – לא קרה כלום. מה שטוב לפעמים גם הילדים עצמם מבקשים את זה״.
*
הוא נולד בסן חואן במרכז ארגנטינה ושיחק שם רוגבי באוניברסיטה. ״בשכונה שלי שיחקו כולם רוגבי. נכון שאין מה להשוות לכדורגל בארגנטינה. אבל כצעירים כולנו צפינו בכדורגל ושיחקנו רוגבי. ארגנטינה זו מדינה עם 580 מועדונים. המשחק מאד נוכח״.
איזה תפקיד שיחקת שם?
״פלנקר״
6 או 7?
״אתה יודע, בארגנטינה זה פחות מוגדר נניח לעומת דרום אפריקה. בדרום אפריקה הם אוהבים לשים את המהיר יותר ב-6 ובניו זילנד עושים את זה הפוך. בארגנטינה זה פחות מוגדר. ה-6 וה-7 די דומים״.
שחקן אהוב עליך בעולם?
״ריצ׳י מקאו. כבר לא משחק, אבל אני פלנקר, איך לא?״
*
ב2010 הגיע לישראל כשהוא בן 22, ״רציתי להכיר את המדינה אז הגעתי עם אשתי אביגיל, הכרתי פה בחור שמשחק רוגבי באשקלון והתחלנו לסוע לאימונים שם. שיחקתי כמה חודשים ואז חזרנו לארגנטינה לתקופה. אבל עליתי סופית ב-2013. בדרך היו כמה שנים בלי רוגבי בכלל״.
אחד הדברים שמקלים כיום על פתיחת תכנית טאג-רוגבי בבתי ספר הוא הקבלה לתכנית גפ״ן. אבל פקונדו כבר עבד בסיטואציות בהן לא היה תקציב ואפילו ללא תשלום. הסוד בעיניו הוא פשוט: ״ כשאתה עושה משהו, בכל עסק, אם אנשים רואים שאתה נותן 100 אחוז ובתשוקה גדולה, הם נסחפים לזה. בלי קשר למה אתה עושה״.
(רונן דורפן)