הרוגבי הישראלי מכוון לאליפות העולם 2031 ובדרך התקבל בחום בשני אירועים שונים באירופה בהשתתפות יו"ר האיגוד, עופר המבורגר "מי שגדל ברוגבי הישראלי יודע שצריך לגייס הרבה כוחות ולעבוד קשה, עכשיו יש לנו כמה מהלכים שאנחנו עושים שאנחנו מקוים שייקחו אותנו למקום יותר מרכזי בספורט הישראלי"
הרוגבי הישראלי בצמיחה, גם בעולם, ויש שתי דרכים להפיץ את הבשורה: על המגרש- וכאן נכנסים ההישגים של נבחרות ישראל, 'תל אביב היט' וכמובן הישראלים הליגיונרים שמביאים כבוד גדול. והדרך השנייה- מחוץ למגרש. וכאן נכנס לתמונה איגוד הרוגבי, שבדרך למטרה הגדולה: אליפות העולם 2031, מכין את הקרקע בגיוס תמיכה וסולידריות באירופה. גולת הכותרת הייתה 'ערב עם הרוגבי הישראלי', ערב שהתקיים בלונדון בפני אוהדי הענף בישראל.
"בשנים האחרונות האיגוד משקיע מאמצים רבים לחשוף את הפעילות הענפה של הרוגבי הישראלי ולגייס תמיכה של אנשי עסקים ואנשי מקצוע בעולם, ובכלל לשמוע על רעיונות חדשים לקידום הענף בישראל" מספר יו"ר האיגוד, עופר המבורגר "יש לנו חלומות גדולים, בין היתר להגיע בטווח הרחוק לאליפות העולם. אנחנו מסתכלים על מדינות כמו פורטוגל וגאורגיה ומקבלים השראה, אלו מדינות לא גדולות שהשתפרו משמעותית והגיעו לאליפות עולם".
"יש לנו חלומות גדולים, בין היתר להגיע בטווח הרחוק לאליפות העולם. אנחנו מסתכלים מדינות כמו פורטוגל וגרוזיה ומקבלים השראה, אלו מדינות לא גדולות שהשתפרו משמעותית והגיעו לאליפות עולם"
עם שק השאיפות הזה טס עופר ללונדון עם החיזוקים בדמות מאמן נבחרת ישראל- קווין מוסיקנט ויו"ר תל אביב היט, עדי רז. "זה אירוע חשוב מאוד מבחינתנו" מבהיר עופר "הקשר עם התפוצות היהודיות יכול לתת לנו הרבה מאוד תמיכה קדימה והתוכנית שלנו בשנים הקרובות היא להגיע לקהילות הגדולות האלו ולשתף אותם בחלומות שלנו. היינו באוסטרליה, השנה זה היה לונדון, אני מניח שנגיע לעוד מקומות בעולם במטרה לרתום עוד אנשים שחשוב להם הרוגבי הישראלי".
את האירוע בלונדון אירחה פירמת עורכי דין גדולה בלונדון, 'Brown rudnick', והשתתפו בו גם שתי אגדות רוגבי לשעבר שהביעו תמיכה אדירה ברוגבי הישראלי, אנדרו מרטנס, מס' 10 בנבחרת ניו זילנד, וכוכב נבחרת דרום אפריקה לשעבר- ג'ואל סטרנסקי, שפעיל גם בקרן אטלס.
"היה אירוע מוצלח מאוד" משתף עופר "השתתפו יותר מ-120 אורחים, חלקם אנשי עסקים שאיכפת להם, אנשים מאנגליה ודרום אפריקה שבאו לשמוע על התוכניות שלנו, לשמוע איפה הם יכולים לעזור ובעיקר סיפרנו על העשייה שלנו בישראל ועל המטרה הגדולה שלנו: להגיע לאליפות העולם ב2031".
לדברי עופר, האירוע חשף בפני המשתתפים את התקדמות הענף בישראל "חלק מהאורחים לא מכירים את הרוגבי בישראל לעומק וחשבו 'אוקי, יש כמה חבר'ה שמשחקים רוגבי ובסדר', ברגע שהם ראו שיש פה מפעלים יותר שאפתנים וקבוצה כמו 'תל אביב היט' שמתחרה ברמה מקצוענית באירופה ומביאה הצלחות ויש שחקנים ישראלים ברמה גבוהה ומאמנים מהטופ שמקדמים את המקצועיות של הרוגבי בארץ, אז הם ראו שיש כאן כיוון, לא רק חזון אלא התחלה של מימוש, כך יותר קל לרתום אנשים. בשנים האחרונות, בהובלת היו"ר הקודם, עופר פביאן, נעשו הרבה דברים יפים שבעצם נותנים אופק אחר".
"חלק מהאורחים לא מכירים את הרוגבי בישראל לעומק וחשבו 'אוקי, יש כמה חבר'ה שמשחקים רוגבי ובסדר', ברגע שהם ראו שיש פה מפעלים יותר שאפתנים, אז הם ראו שיש כאן כיוון, לא רק חזון אלא התחלה של מימוש"
מאז שפרצה המלחמה, נאלצו קבוצות ושחקנים ישראלים להתמודד לא אחת עם גילויי אנטישמיות וחרמות וכמובן כולם זוכרים את אירוע התקיפה המאורגנת באוהדי מכבי תל אביב כדורגל באמסטרדם. גם הרוגבי הישראלי חש זאת על בשרו כאשר קבוצת 'תל אביב היט', שהזמנתה להשתתף בטורניר מזאנסי בדרום אפריקה, בוטלה ימים ספורים לפני פתיחת הטורניר וזאת על רקע לחצים של ה-BDS.
"יש תחושה של איום" משתף עופר "העם היהודי הרגיש איום לכל אורך ההיסטוריה וזה הרגע שהקשר עם היהודים בכל העולם מתחזק. גם התפוצה היהודית תחת מתקפה והמצב הזה גורם להרבה רצון לתמוך בישראל ולהיות חלק ולהבין שזה הזמן שאנחנו צריכים את התמיכה. אנשים שהספורט חשוב להם רואים שנעשה חוסר צדק וזה גורם לתגובה רגשית חזקה, הם עזרו לנו בשעה קשה. ללא תמיכה של אנשים כאלו, היה לנו קשה לצעוד קדימה ואני מודה להם שעזרו לנו להשיג את המטרות שלנו למרות הקשיים."
"גם התפוצה היהודית תחת מתקפה והמצב הזה גורם להרבה רצון לתמוך בישראל ולהבין שזה הזמן שאנחנו צריכים אותם. ללא תמיכה של אנשים כאלו, היה לנו קשה לצעוד קדימה ואני מודה להם שעזרו לנו להשיג את המטרות שלנו למרות הקשיים"
השנים האחרונות היו לא פשוטות לספורט הישראלי, הקורונה ששיתקה את העולם ולאחר מכן המלחמה והשלכותיה, לדברי עופר, אירועי חשיפה ותמיכה שנעשים במדינות שונות בעולם מאפשרים לצלוח ולהתמודד עם המכשולים בדרך. "אנחנו ספורט של פייטרים" הוא אומר בנחרצות "אנחנו לא מוותרים כשיש קשיים ומשהו להילחם עליו, מי שבאמת גדל ברוגבי הישראלי וחי אותו מבין שבשביל לעשות ספורט בישראל צריך להילחם על זה, לאורך כל השנים צריך לגייס הרבה כוחות ולעבוד קשה ולשרוד תקופות קשות אבל עכשיו יש לנו כמה מהלכים שאנחנו מקווים שייקחו אותנו למקום יותר מרכזי בספורט הישראלי, יותר בסיס רחב ומועדונים יותר חזקים".
"אנחנו ספורט של פייטרים. אנחנו לא מוותרים כשיש קשיים ומשהו להילחם עליו, מי שבאמת גדל ברוגבי הישראלי וחי אותו מבין שבשביל לעשות ספורט בישראל צריך להילחם על זה"
האירוע בלונדון לא היה היחיד באירופה שהניב הישגים. כמה ימים קודם נערך בצרפת כנס של האיגוד האירופי במסגרתו נערכו הבחירות להנהלת האיגוד. זו הייתה ההשתתפות הראשונה של עופר כיו"ר האיגוד ולמרות שישראל תקעה יתד במפה האירופית, אנחנו בימי מלחמה והסימפטיה בחוץ, איך נאמר, לא אידיאלית לספורט הישראלי. אלא שדווקא החשש הזה התפוגג די מהר. "הכרתי את הסגל של רוגבי אירופה וגם ראשי רוגבי ממדינות שונות וגיליתי סולידריות מעודדת כלפינו" מספר עופר ומוסיף "היו אפילו כמה מדינות שהציעו לארח אותנו למשחקים אם לא נוכל לארח על רקע המלחמה. אלו בדיוק הערכים של הרוגבי: סולידריות, הזדהות ורצון לסייע, הרי בסופו של דבר כולנו אנשי רוגבי".